2019年同等学力英语完形填空练习题_(03)

今年我八岁 03/09/201900:32:07 评论 184

作为一类综合考察词汇、语法等知识点的题型,完形填空让不少同等学力申硕英语考生很是头疼。那么除了背记单词、了解固定的词组搭配和语法结构外,我们还应该多做些准备。虽然距离5月的同等学力英语统考不到75天的备考时间。但努努力还是可以做到的,下面就随小编一起来看看下面这篇2019年同等学力申硕英语的完形填空练习吧。

Weak dollar or no, $46,000 - the price for a single year of undergraduate instruction amid the red brick of Harvard Yard - is _____1_____. But nowadays cost is _____2_____ barrier to entry at many of America's best universities. Formidable financial-assistance policies have _____3_____ fees or slashed them deeply for needy students. And last month Harvard announced a new plan designed to _____4_____ the sticker-shock for undergraduates from middle and even upper-income families too.
  Since then, other rich American universities have unveiled _____5_____ initiatives. Yale, Harvard's bitterest _____6_____, revealed its plans on January 14th. Students whose families make _____7_____ than $60,000 a year will pay nothing at all. Families earning up to $200,000 a year will have to pay an average of 10% of their incomes. The university will _____8_____ its financial-assistance budget by 43%, to over $80m.
  Harvard will have a similar arrangement for families making up to $180,000. That makes the price of going to Harvard or Yale _____9_____ to attending a state-run university for middle-and upper-income students. The universities will also not require any student to take out _____10_____ to pay for their _____11_____, a policy introduced by Princeton in 2001 and by the University of Pennsylvania just after Harvard's _____12_____. No applicant who gains admission, officials say, should feel _____13_____ to go elsewhere because he or she can't afford the fees.
  None of that is quite as altruistic as it sounds. Harvard and Yale are, after all, now likely to lure more students away from previously _____14_____ options, particularly state-run universities, _____15_____ their already impressive admissions figures and reputations.
  The schemes also provide a _____16_____ for structuring university fees in which high prices for rich students help offset modest prices for poorer ones and families are less _____17_____ on federal grants and government-backed loans.
  Less wealthy private colleges whose fees are high will not be able to _____18_____ Harvard or Yale easily. But America's state-run universities, which have traditionally kept their fees low and stable, might well try a differentiated _____19_____ scheme as they raise cash to compete academically with their private _____20_____. Indeed, the University of California system has already started to implement a sliding-fee scale.

1、A.cheap  B.reasonable  C.high  D.expensive
  2、A.still  B.no  C.becoming  D.certain
  3、A.eliminated  B.increased  C.doubled  D.decreased
  4、A.relieve  B.suspend  C.enhance  D.diminish
  5、A.different  B.same  C.similar  D.encouraging
  6、A.counterpart  B.coordinator  C.rival  D.cooperator
  7、A.less  B.more  C.richer  D.poorer
  8、A.enhance  B.expand  C.increase  D.elevate
  9、A.incomparable  B.comparable  C.distinguishable  D.identical
  10、A.part-time job  B.work  C.loans  D.savings
  11、A.charge  B.fare  C.payment  D.tuition
  12、A.policy  B.implementation  C.adjustment  D.announcement
  13、A.pressured  B.ashamed  C.insecure  D.unhappy
  14、A.cheaper  B.more reasonable  C.public  D.better
  15、A.expanding  B.shrinking  C.enhancing  D.diminishing
  16、A.chance  B.model  C.disposition  D.location
  17、A.independent  B.thankful  C.detached  D.reliant
  18、A.beat  B.win  C.copy  D.follow
  19、A.pricing  B.tuition  C.scholarship  D.financial aiding
  20、A.rivals  B.counterparts  C.coordinators  D.cooperators

参考答案: (点击“展开”按钮即可显示出参考答案,记得想想怎么做先 ~)展开

  1、D 2、B 3、A 4、A 5、C 6、C 7、A 8、B 9、B 10、C
  11、D 12、D 13、A 14、A 15、C 16、B 17、D 18、C 19、A 20、B

weinxin
我的微信
  对文章观点有异议?内容没解决你的疑问?打开微信扫一扫(长按)识别二维码,加我为好友交流、讨论吧!
今年我八岁

发表评论

:?: :razz: :sad: :evil: :!: :smile: :oops: :grin: :eek: :shock: :???: :cool: :lol: :mad: :twisted: :roll: :wink: :idea: :arrow: :neutral: :cry: :mrgreen: